Визуализација жалби

Визуализација жалби из области права на приступ информацијама приказује зависност различитих класификација података о жалбама кроз време. То су на пример области предмета жалби или то могу бити групе подносилаца жалби.

Поред могућности да се динамика подношења жалби посматра на временској оси, визуализација омогућава да корисник сам одабере групе и категорије приказа кликом на дугме измене података за приказ.

Žalbi

Одабир података за приказ

На овој страни су класификовани подаци по различитим групама категорија предмета жалби. Корисник може селектовати податке кликом на назив категорије поједине групе.

Број селектованих предмета жалби директно је завистан од броја селектованих категорије једне групе. Уколико се селектује више категорија исте групе, број селектованих предмета жалби ће се повећавати. Селекција се може сузити, односно филтрирати, одабиром категорија из различитих група.

По завршетку селекције, визуализација се поново приказује кликом на дугме учитавање нових података. У сваком тренутку корисник може ресетовати одабране категорије, кликом на дугме ресет.

Broj selektovanih žalbi

Povod podnošenja žalbi

Grupe podnosilaca žalbi

Mesta podnosilaca žalbi

Oblasti predmeta žalbi

Sedišta institucija protiv kojih su podnesene žalbe

Ishod žalbe

Status žalbe